Impressum
Homepage  
5 persoons Chalet "RioVistaII"
4 persoons
stacaravan
"De Hobbit"
Terschelling
foto┤s
Cranberries 
het goud van
het eiland !
Camping Cupido
Alle
Webcams

 
E-mail
Gastenboek 

 

    

  Cranberry muffins

230 g verse of ingevroren cranberries

140 g suiker

25 g boter of margarine

1 ei

125 ml melk

230 g bloem

1 volle theelepel bakpoeder, zout

De oven verhitten tot 190 ║ C. Suiker en boter met elkaar vermengen. Daarna het ei toevoegen. In een tweede kom bloem, bakpoeder, zout en melk met elkaar vermengen. Dan het suiker-boter-ei mengsel toevoegen en goed vermengen met het beslag. Daarna de gehakte cranberries toevoegen.

Doe alles in kleine cakevormpjes en bak dit in 25 Ó 30 minuten goudbruin.

Verse cranberry - sinasappel marmelade (2 potten) 

500 g verse of ingevroren cranberries

1 middelgrote sinasappel

200 g suiker

De ongeschilde sinasappel in 8 stukken snijden. De pitten verwijderen. De cranberreis en de sinasappel met de mixer tot een gelijkmatige massa verkleinen en vermengen. Suiker toevoegen tot de gewenste zoetheid is bereikt. De massa in de potten doen.


   Cranbarry - Appeltaart Mayflower

 

400 g bloem, 2 theel. bakpoeder

250 g boter, 200g bastersuiker

1 ei, zout, 3 goudreinetten

225 g verse of ingevroen cranberries

115 g bruine suiker, 115 poedersuik

1 theel. kaneel

De oven op temp brengen (200║ C)  Meng bloem, bakpoeder, basterdsuiker.  Klop het ei los en kneed alles met de boter tot een soepele bal.  Zet 1/3  van het deeg koud.  Beboter de sprongvorm en bekleed de vorm met minstens 2/3 deel van het deeg.  Schil appels en verwijder klokhuizen en snijd de appels in stukjes of plakjes.  Meng de appels met de cranberries, suiker en kaneel. Vul de vorm met mengsel van appel en rozijnen.  Snijd van de rest van het deeg reepjes en maak een vlechtwerk over het appelmengsel.  Zet de vorm in het midden van de oven gedurende 45 - 55 min 


  Cranberrysaus 

350 g verse cranberries

200 g suiker                                                                               

0,25 l water

Water en suiker mengen tot de suiker is opgelost en daarna verhitten tot kookpunt. De gewassen cranberries toevoegen en ca. 10 min. koken tot de bessen kapot gaan. Op een laag pitje het mengsel tot de helft in laten koken. Laten afkoelen tot kamertemperatuur. In de koelkast zetten tot de saus stevig is geworden. Warm of koud serveren bij wild, gevogelte of vlees. Kan ook gebruikt worden als compote met slagroom bij vanilleproducten, ijs of yoghurt. Ook lekker als taartvulling of op de boterham.